Wij verlenen professionele EPB-verslaggeving

EPB-verslaggeving

Bij zowel nieuwbouw als grondige renovaties staan wij in voor de EPB-verslaggeving van residentiële, niet-residentiële en industriebouw. Dit wil zeggen dat we in de ontwerpfase, maar ook over de duur van het volledige bouwproces, professioneel advies verlenen over het creëren van een bouw die voldoet aan de eisen voor energieprestatie en binnenklimaat (EPB).

Daarvoor baseren we ons op de zogenaamde ‘trias energetica’: we adviseren u (in samenspraak met de architect) over de optimale vorm van uw woning, maar ook de isolatie, ventilatie en luchtdichtheid, om warmte- en energieverlies zoveel mogelijk te reduceren.

Wij geven professioneel advies over duurzame energie- en warmtebronnen

Advies over duurzame
energie- en warmtebronnen

Daarbij informeren we u ook over de meest duurzame energie- en warmtebronnen, zoals warmtepompen, zonnecollectoren en zonnepanelen. Ten slotte bekijken we hoe we de laatste nodige restenergie zo efficiënt mogelijk kunnen genereren met fossiele brandstoffen, bijv. door de lage temperatuurverwarming van vloerverwarming.

Zo maken we nog voor aanvang van de werkzaamheden een voorcalculatie van het EPB op. Dit verslag wordt grondig met u besproken. Minimum 8 dagen voor de opstart van de werken wordt er een digitale startverklaring ingediend bij het energieagentschap.

Professionele werfopvolging

Daar stopt onze service echter niet, want ook voor een professionele werfopvolging kunt u op ons rekenen. Wij staan u gedurende het hele bouwproces bij voor alle zaken die invloed zouden kunnen uitoefenen op de energieprestaties en het binnenklimaat van uw gebouw.

Na oplevering van de (ver)bouwwerken maken wij ten slotte ook de eindaangifte op, die we indienen bij het energieagentschap. Vervolgens ontvangt u van ons uw energieprestatiecertificaat, waarop een score voor het energiepeil van uw woning is aangegeven.

Coconsulting is uw betrouwbare partner. Wij verlenen advies op maat van de klant, onafhankelijk en volgens de geldende eisen.

Wij verlenen advies op maat van de klant

Contacteer ons voor vragen of advies.

  Bezig met verzenden...