Wij maken een EPC-certificaat op voor de energieprestaties van uw woning

EPC-verslaggeving

Wanneer u uw woning verhuurt of verkoopt, is het vanuit de overheid verplicht dat u over een EPC-certificaat beschikt. Dit maken wij als professionele partner voor u op. Zo kunnen we de energieprestaties van uw woning, gebouw of bedrijfsgebouw in kaart brengen.

EPC-verslaggeving biedt met andere woorden inzicht in hoeverre uw woning of gebouw energiezuinig is: van de isolatie (het dak, de beglazing, gevel, vloer, …) tot de ventilatie en luchtdichtheid, en van de installaties voor verwarming, koeling en verlichting tot hernieuwbare energie. Bovendien bevat het verslag duidelijk advies over de stappen die u kan nemen voor de verbetering van het EPC-label van uw gebouw, inclusief een kostenraming voor eengezinswoningen.  

Wij bieden inzicht in de mate waarin uw woning of gebouw energiezuinig is
Residentiële EPC-verslaggeving voor woningen en appartementen

Zo bestaan er 3 hoofdgroepen EPC-verslaggeving: Residentiële verslaggeving, niet-residentiële verslaggeving en verslaggeving voor de gemene delen van een appartement.

Residentiële verslaggeving

Residentiële verslaggeving (EPC Residentieel) is van toepassing op woningen en appartementen en geeft aan hoe energiezuinig uw gebouw is. Dit EPC RES houdt in hoofdzaak rekening met de gebouwschil, isolatie en technieken en wordt weergegeven in een energieprestatiescore (KWH/m2) en met een energielabel van A+ (uitstekend) tot F (zeer slecht.) Daarnaast bevat deze verslaggeving advies over eventuele energieprestatieverbeterende werken, alsook een prijsindicatie.

Kleine Niet-Residentiële gebouwen

Betreft het echter een handelszaak, kantoor, praktijk, B&B of dergelijke met een vloeroppervlakte tot 500m2, dan bevat het EPC-verslag dezelfde inhoud (incl. verlichting) maar spreken we over EPC KNR (Kleine Niet-Residentiële gebouwen).

Gemene Delen appartement

Ten slotte verzorgen wij de EPC-verslaggeving voor de gemene delen van een appartement, ook wel EPC GD (Gemene Delen appartement) genoemd. Het verslag maakt eigenaars en gebouwbeheerders wegwijs in de energieprestatie van hun gebouw, maar informeert ook over mogelijke energiezuinige renovaties. Dit EPC GD zal bovendien ook gebruikt worden bij het opmaken van het EPC voor de individuele wooneenheden in het gebouw.

Wij verzorgen de EPC-verslaggeving van de gemene delen van een appartement

Contacteer ons voor vragen of advies.

  Bezig met verzenden...