Coconsulting is uw erkend specialist voor ventilatieverslaggeving
Wij stellen een gedetailleerd ventilatieplan voor u op

Ventilatieverslaggeving

Naast een EPB-verslaggever, verplicht de overheid u voor uw bouwplannen of energetische renovatie ook een erkend ventilatieverslaggever te raadplegen. Zo bent u zeker van een goede luchtkwaliteit in de woning en worden vocht en een ongezond binnenklimaat vermeden. Coconsulting begeleidt u graag bij de keuze van uw ventilatiesysteem (type A, B, C of D; met of zonder warmterecuperatie, actieve koolfilter, etc.)

Die luchtkwaliteit begint bij een professioneel ventilatievoorontwerp (VVO). In de ontwerpfase stellen wij een gedetailleerd plan voor u op met aanduiding van alle ventilatiecomponenten, van de af- en toevoerpunten tot uw ventilatietoestel en van de debieten van uw leefruimtes (slaapkamer, keuken, living, …) tot de leidingen.

Voldoet uw installatie?

Dit ventilatievoorontwerp wordt bij de startverklaring voor de energieprestatieregeling (EPB) gevoegd en gaat bovendien gepaard met een ventilatiespecificatie (VOS). Dit is een document waarin alle prestatie-eisen waaraan uw ventilatietoestel moet voldoen volgens het STP-P-73-1 worden opgesomd. Dit document kan u vervolgens gebruiken voor een offerte bij uw aannemer.

Wordt uw installatie uiteindelijk opgeleverd, dan maken we ook een ventilatieprestatieverslag (VPV) op. Met dit verslag gaan we na of de installatie voldoet aan de STS-P-73-1, en vervolledigen we ten slotte de EPB-eindaangifte.

Wij helpen u met de juiste ventilatie te kiezen

Contacteer ons voor vragen of advies.

  Bezig met verzenden...